Sirotelattiat

Sirotelattiat – Tilaa sirotelattiasi meiltä, takaamme laadun ja 100% tyytyväisyystakuun. Saat yhdellä tilauksella sekä valmisbetonin toimitettuna ja pumpattuna kohteeseenne, että laadukkaat sirotelattiat käyttökohteeseenne räätälöitynä. Kaikki yhdellä kiinteällä hinnalla.

Sirotelattiat ovat tarkoitettu kestämään kovaa kulutusta. Kulutuskestävä sirotepintaus syntyy betonilattiavalun yhteydessä helposti ja edullisesti. Sirotelattioiden tyypillisiä käyttökohteita ovat teollisuushallit ja –varastot, parkkitalot sekä omakotitalojen autotallit. Sirotelattia on oikein tehtynä lähes pölyämätön ja helppo pitää puhtaana.

Pyydä tarjous »

Kestävät sirotelattiat

Kestää kovaa kulutusta ja katsetta.

Helppo ja halpa

Sirotelattiat ovat nopea ja kustannustehokas tapa pinnoittaa betonilattia jolle kohdistuu mekaanista rasitusta.

Monipuolinen

Eri värejä ja laatuja saatavilla

Sirotelattia tehdään aina lattiavalun yhteydessä. Pintatyö tulee aloittaa vasta, kun betoni on sitoutunut tarpeeksi. Liian aikaisessa vaiheessa aloitettu hiertäminen sekoittaa kuivasirotteen liian suuren alusbetonimäärän kanssa, jolloin pinnasta tulee heikko. Mikäli valmiista sirotelattiasta otettaisiin poranäyte, tulisi sirotepintauksen näkyä selvästi erillisenä kerroksena kiinnittyneenä alusbetoniin.

Sirote levitetään oikeassa vaiheessa auki hierretyn betonin pintaan, joko kolaamalla tai sirotekärryllä. Sirotteen annetaan vettyä betonin pinnalla, jonka jälkeen lattia hierretään mekaanisesti kauttaaltaan. Hiertoa ja liippausta jatketaan niin kauan, kunnes haluttu sileys on saavutettu. Valmiin pinnan päälle ruiskutetaan jälkihoitoaine liian nopean kuivumisen estämiseksi. Mikäli mahdollista, tulisi valmis sirotelattia peittää muovilla mahdollisimman nopeasti ja jatkaa jälkihoitoa kunnes betonin loppulujuudesta on saavutettu vähintään 80%.

Sirotelattian onnistuminen vaatii hyvät olosuhteet. Valettava alue tulisi olla säältä suojassa (tuuli, pakkanen, suora auringon paiste, sade). Aukot tulisi sulkea ja mahdolliset lämmittimet suunnata niin, ettei niistä syntyvä ilmavirta pääse kulkemaan valetun alueen ylitse. Valettavan alueen alapohjan pintalämpötila tulisi olla vähintään +10 astetta. Oikeanlainen betoni on myös avainasemassa onnistuneeseen sirotelattiaan. Lisäaineilla voimakkaasti notkistetut tai huokostetut betonit eivät sovellu sirotelattioihin pienen vesi-sementtisuhteensa takia.

Sirotelattiat valmistuvat parhaiten kokeneen ammattilaisen käsissä. Virheet ja niiden korjaaminen maksavat usein enemmän, kuin kunnolla tehty lattia. Meiltä löytyy yli kymmenen vuoden kokemus sirotelattioista ja tietotaito saavuttaa paras mahdollinen lopputulos. Kuten monessa muussakin asiassa niin myös sirotelattioissa teoria ja käytäntö ovat kaksi täysin eri asiaa. Varsin usein sirotelattioita suunnitellaan tehtäväksi sellaisiin rakenteisiin joihin niitä ei missään nimessä tulisi tehdä tai sellaisten komponenttien kanssa (väärä betoni, lisäaineet jne.), joiden kanssa sirotelattian tekeminen ei onnistu. Osallistumme enemmän kuin mielellämme jo lattian suunnitteluvaiheeseen, koska onnistuneet sirotelattiat ovat meille ykkös prioriteetti.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Betoniukko Oy:ltä myös muut betonilattiat laidasta laitaan, kuten trendikäs kiillotettu betonilattia. Tutustu!